Onze 10 romantische plekken voor tortelduifjes op Valentijnsdag

Onze 10 romantische plekken voor tortelduifjes op Valentijnsdag

Valentijnsdag breng je het liefst door met je grote liefde. Maar wat nou als je, net als wij, naast je relatie of crush, nog een grote liefde hebt: Rotterdam? Om je te helpen geen harde keuze te hoeven maken hebben we een lijstje gemaakt van de beste plekken om met je vlam van Rotterdam te genieten en vice versa. Cupido Bonne vloog als een heuse lovebird langs allerlei potentiële liefdesnestjes om de hotspots op een rij te zetten.

Door: Bonne de Roos

Wat vinden wij een romantische plek? Dit zijn de criteria waaraan de plek aan moet voldoen:

  • Kun je er hand in hand naartoe wandelen?
  • Zit je enigszins beschut / buiten de loop (want je wilt vozen)?
  • Heeft het een uitstekend uitzicht over de stad om je heimelijke liefde te kunnen beantwoorden?
  • Is er om de hoek een echt Rotterdamse plek om wat te drinken of eten met je schatje?

1. Skiberg

Officieel ligt deze Rotterdamse reus in Bergschenhoek, maar verdorie: wat heb je hier een geweldig uitzicht over de stad. Het lijkt alsof de torens in een soort vallei liggen, en dat is zeker met zonsondergang en een klein beetje mist een onvergetelijk romantisch beeld. Stuur je auto door het Bergse Bos en parkeer hem aan de voet van de skiberg. Daar begint de wandeling omhoog, tussen de bomen. En zodra je het open veld hebt bereikt, is de top maar een paar traptreden van je verwijderd. Je zult misschien een paar bootcampklasjes moeten wegkijken, maar dan heb je een fenomenale plek om al vozend uit te kijken over de stad. Zodra de zon onder is kun je aan de voet van de berg, pal aan de Rotte, terecht bij het gloednieuwe restaurant Nova. Voorheen heette het Lindenhoeve, maar nu hebben de eigenaars van restaurant De Hef er hun nieuwe zaak geopend. Begin je te twijfelen aan je nieuwe vlam en wil je de romantiek in de avond in één keer teniet doen? Dan moet je je scharrel vertellen dat jullie net op een gigantische voormalige vuilnisstortplaats hebben staan zoenen.

Deze foto is stiekem genomen van het uitkijkpunt even verderop. Wel net zo spectaculair natuurlijk!

2. Plein 1940

Laat zien dat je een hart voor Rotterdam hebt en neem je liefje mee naar de plek waar het verwoeste hart van de stad wordt herdacht. Het is haast onmogelijk om het historische beeld van Zadkine te missen tijdens een stadswandeling. Zowel van noord naar zuid, als van oost naar west, kom je er langs. Plof dus neer op een bankje aan de Leuvehaven en geniet van al dat ouwe staal van de zee voor je neus. Na het zoenen een droge mond gekregen? Steek onze eigenste bootjesbrug over richting het knalrode vuurtorenschip Vessel 11. Een hoek met bordspelletjes, een pint red ale en een plank beef wellington om te delen: we zien je daar!

Plein 1940
Zwijmel weg bij het havenstaal van de Leuvehaven bron: Google streetview

3. Westerkade

Wie Rotterdam zegt, zegt Maas, torens en boten, en nergens zijn deze drie zo zichtbaar als aan de Westerkade. En de gemeente snapt dat mensen hier zittend naar willen kijken, dus is de kade bezaaid met bankjes. Beschutte bankjes, want vanaf de straat zie je dankzij de struiken niet precies wat er op de kade gebeurd. We hopen dat je kunt zoenen met je ogen open, want er gebeurt altijd wat op dit stukje Maas. En zeker als de zon zakt, en de lichtjes in de torens langzaam aan gaan, is het uitzicht een plaatje. Schuif daarna in De Ballentent aan voor een onvervalste Rotterdamse gehaktbal om je te verzekeren van gezelschap tijdens Valentijnsnacht.

Wie wordt er nou niet verliefd met dit uitzicht?

4. Tuin Schoonoord

Weinig zo romantisch als een verborgen sprookjesbos, middenin de stad. Direct naast Het Park vind je een bruggetje met daarop een hek dat zo uit Harry Potter lijkt weggelopen. Maar weinig mensen weten dat hierachter Tuin Schoonoord ligt, en dus maak je gegarandeerd indruk op je Valentijn met deze plek. Je vindt er vijvertjes met knoestige bomen, kronkelende paadjes en meer dan genoeg beschutte bankjes voor bedankjes van je Valentijn voor deze verrassing. Troon je kersverse liefde daarna mee naar Parqiet voor een lekker sapje en geniet van alle schoonheid om je heen.

schoonoord
Verborgen parel Schoonoord in hartje stad bron: Google streetview

5. Hoek van Holland

Als je Valentijn de haven niet mooi vindt, kun je maar beter een nieuwe zoeken. Dus deze Valentijnstip is een mooie test, want nergens komt de Rotterdamse haven zo dichtbij als op de pier van Hoek van Holland. Hier beuken blauwe golven op het zwarte basalt en glijden superschepen langzaam voorbij op weg naar Rotterdam of de overkant. Dat alles tegen een decor van rokende schoorstenen en imposante industrie. Gaat het hart van je Valentijn hier ook harder van kloppen? Dan mag hij of zij mee naar een van de strandtenten op het strand voor een welverdiend liefdeselixer.

hoek van holland
Niet alleen schepen glijden hier de thuishaven binnen bron: Google streetview

6. Kralingse Plas

Ja, dit is al de zoveelste tip met water, maar goed: kabbelende golfjes en kalme vergezichten over een bak water wekken bij ons nu eenmaal romantische gevoelens op. En de Kralingse Plas is met het Kralingse Bos eromheen nu eenmaal een rake Rotterdamse romantische plek. Hand in hand verdwalen over de wandelpaden, en dat dan opeens de bomen openbreken en de Plas zich aan je openbaart. Als je goed mikt, zit je meteen goed voor het beste uitzicht op de skyline. Verliefd zijn maakt hongerig, dus wandel snel naar de Nachtegaal om daar een vette spekpannenkoek te verorberen. Delen mag, maar zelf opeten is wel zo lekker.

De skyline, de plas, dat wordt een walk in the park

7. Begraafplaats Nieuw-Crooswijk

Je nieuwe liefde meenemen naar een begraafplaats getuigt van een symboliek die alleen wordt begrepen door iemand die oud met je wil worden. Maar wacht maar tot je Valentijn op begraafplaats Nieuw-Crooswijk loopt. Rotterdammers worden nu eenmaal graag begraven op een mooie plek. De grindpaden, prachtige bomen en klinkerstraatjes, en dan die kapel in het midden. Bankjes zijn er genoeg, en rust ook. Misschien is ordinair vozen hier wat ongepast, je leeft maar een keer en voor de liefde maken we dit keer een uitzondering. Sluit Valentijnsdag in stijl af met een speciaalbiertje in Café Fust, waar de prijzen nog aangenaam zijn, weten wij uit betrouwbare bron.

Crooswijk
Idyllische rustplaats in hartje Crooswijk bron: Google streetview

8. De Esch met uitzicht op de Kuip

Je kunt niet vroeg genoeg beginnen met je Valentijn ervan overtuigen dat Feyenoord de beste club van Nederland is. Een goede eerste stap is een avond lang naar de Kuip kijken terwijl de endorfine van de verliefdheid door het lichaam gieren – positieve associatie is de beste basis voor een langdurig supporterschap. En dit bankje ligt prachtig. Uitzicht op het water, met recht voor je neus bootjes en daarachter de grijsglimmende Kuip. Achteraf een happie eten in de Watertoren.

Met uitzicht op de Kuip wordt het zeker scoren

9. Heemraadssingel

Denkt jouw Valentijn dat Rotterdam alleen maar bestaat uit beton, boten en hooligans? Neem hem of haar dan eens mee naar de Heemraadssingel voor een wandeling. Start aan de noordzijde en wandel langs kronkelige kastanjebomen, fraaie trapgevels en die maffe kunstappels in het midden. Bankjes te over, en er zijn er genoeg te vinden waar je uit het zicht kunt bewijzen dat Rotterdam heus ook een zachte kant heeft. Even stoom afblazen doe je met een koude pils bij Rijk en de Wit, Steijn of ’t Spinnewiel.

Hier kan je alleen verdwalen in elkaars ogen

10. Veerhaven

Een Valentijndag in de Veerhaven is scoren voor open doel en dus een goede tip om achter de hand te hebben als je het nog niet zo zeker weet met jouw Valentijn. De dobberende zeiljachten, gezellig lichtsnoeren en karaktervolle gevels rondom het haventje zetten de toon. Bankjes genoeg, maar als je echt ballen hebt spring je stiekem over het hek om via de vlonders aan boord te sneaken van een van de schepen. Top je branie af met een cocktail op afspraak bij Dr. Rotterdam –  een spot waarvan iedereen weet waar hij is, maar niemand hem weet te vinden. Succes!

Hier ga je zeker je boot in veilige haven loodsen

Spot gemist?

Hebben we perfecte Valentijnspots over het hoofd gezien? Laat het ons weten in de comments, dan weten wij ook meteen waar onze volgende date plaatsvindt.

Ook wat te vertellen?

Je e-mailadres houden we geheim.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.